9% BTW-regeling in 2020

Profiteer ook in 2020 van het lage 9% BTW-tarief op het plaatsen van isolatieglas.
De belastingdienst omschrijft het als volgt: “Isoleert u een woning? En is het doel hiervan dat de woning energiezuiniger wordt? Dan vallen de arbeidskosten voor het aanbrengen van isolatieglas bij woningen ouder dan 2 jaar onder het 9% BTW-tarief.”

Als u glas wilt vervangen door isolatieglas moet u denken aan
- Enkel glas naar dubbelglas
- Enkel glas naar HR++ dubbelglas
- Dubbelglas naar HR++ dubbelglas

Maak nu een afspraak bij Glashandel Accuut en profiteer nog van deze regeling!

AFSPRAAK MAKEN

Een binnendeur met glas zorgt voor dynamiek in huis

Een deur binnenshuis zonder glas geeft een opgesloten gevoel. Als een deur toch geen licht hoeft tegen te houden (zoals in een gang), waarom zou u dan niet mooi vensterglas erin plaatsen? Uw huis zal er veel ruimer door ogen. En in de deur zelf kunt u uw smaak en creativiteit naar voren laten komen. Het is mogelijk om heel veel glassoorten in een deur te plaatsen. Op deze pagina leest u welke dat zijn en waar het uit bestaat.

Waarin verschilt het glas van een binnendeur met dat van een regulier kozijn?

Glas in een binnendeur bestaat meestal uit speciaal gehard glas. Dat is 5 keer zo sterk als normaal glas van gelijke dikte. Mocht het onverhoopt breken, valt het uit elkaar in duizenden ongevaarlijke stukjes. Om een glazen binnendeur te kunnen plaatsen moet het deurkozijn worden aangepast met speciaal beslag en een ander deurslot.

De glassoorten die in een binnendeur kunnen

  • Blank facetglas – Bij facetglas is de rand geslepen, waardoor het licht anders weerkaatst en het ruitje meer stijl krijgt. Blank betekent hier helder.
  • Mat facetglas – Alleen de geslepen rand is helder en kun je doorheen kijken, de binnenkant van het ruitje is mat en laat alleen licht door.
  • Mat glas – De gehele ruit (of ruitjes) is mat.
  • Blank glas – De gehele ruit (of ruitjes) is helder.
  • Canale met glas – Dit is figuurglas dat in verticale strepen geslepen is. Naast het sierlijke hiervan, is er ook minder inkijk door het raam.
  • Bergjes glas – De ruit is grof gebobbeld, alsof het uit steentjes bestaat. Ook hier is geen inkijk mogelijk.
  • Spinnenweb glas – Eigenlijk hetzelfde als bergjes glas, maar dan minder grof en gefragmenteerd zoals een spinnenweb.
  • Glas in lood – Ook in een deur is het mogelijk om glas in lood te plaatsen. Te combineren met delen mat glas.

Een hip alternatief: de taatsdeur


Een deur in een kozijn is wel gewoontjes. Wilt u iets meer opvallen en luxe uitstralen in huis? Overweeg dan een taatsdeur, ook wel pivotdeur. Zo een deur heeft geen kozijn nodig omdat hij in het plafond en de vloer verankerd is met een scharnier. De deur kan aan de scharnieren naar binnen en naar buiten draaien. Een taatsdeur heeft geen slot nodig waar het invalt. Nog meer dan bij een reguliere deur loopt de vloer door naar de andere kamer en creëert het ruimte-effect. Dubbele taatsdeuren zijn ook mogelijk. Wat je ook doet met een taatsdeur, het is een strak en modern alternatief ten opzichte van een kozijndeur.

Een specialist van Glashandel Accuut staat u bij in het proces

Een binnendeur van glas is wezenlijk anders dan een dichte deur. De stijfheid van de deur is anders en daarom kan hij na verloop van tijd over de grond gaan schaven mits onvakkundig geplaatst. Dit moet professioneel gebeuren om scheefhangen te voorkomen. De glazen deur moet goed in het slot blijven vallen. Glashandel Accuut is ervaren in zowel de fabricage als de montage van glazen binnendeuren en ook taatsdeuren. Neemt u contact met ons op en bespreek de details van uw project. Wij hebben legio glassoorten op voorraad.

Offerte aanvragen

Klik op 'offerte aanvragen' en vul het formulier in. Dan ontvangt u van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

BEL MIJ

Verzekerd voor glasschade?

Glashandel Accuut werkt voor diverse verzekeraars en assuradeurs. Indien gewenst, kunnen wij al uw administratieve werkzaamheden uit handen nemen. U hoeft hier alleen een akte van sessie toe te sturen en wij regelen daarna de rest.

AKTE VAN SESSIE


24 uurs service

Glasbreuk of glasschade komt nooit gelegen. Het gebeurt heel vaak
’s nachts of in het weekend.

Extra snel

Met behulp van GPS sturen wij de dichtsbijzijnde monteur naar uw locatie.

Glas op maat

Glashandel Accuut beschikt over een computergestuurde snijtafel en eigen slijperij. Hierdoor kunnen we elk glas voor u op maat maken.

Ruim assortiment

Glashandel Accuut beschikt over bijna elk type glas en direct uit voorraad leverbaar.

Verzekeringspartners

Glashandel Accuut uit Amsterdam werkt direct voor een aantal verzekeraars. Hierbij nemen wij bij een schadegeval alle administratieve rompslomp uit handen. WIlt u weten of uw verzekeraar met ons samenwerkt? Neem dan contact op met Glashandel Accuut op telefoonnummer 020 - 682 95 57.

glas verzekering