Glazen buitendeuren: zo haal je buiten naar binnen

Een deur heeft twee functies: afsluiten en openen. Scheiding tussen binnen en buiten. De meeste buitendeuren zijn vooral afsluiters. Je doet de deur dicht en je bent binnen in je eigen domein. Je opent de deur weer om naar buiten, naar de publieke ruimte te gaan. Een glazen buitendeur is vooral een opener. Zelfs als de deur is gesloten is blijf je binnen in verbinding met buiten.

Transparantie en uitstraling

Als u uw winkel of bedrijfspand een transparante, uitnodigende uitstraling wilt geven, dan is een glazen buitendeur een prachtige oplossing. De klanten of bezoekers stappen makkelijk naar binnen. En u heeft binnen extra lichtinval waardoor het interieur een aangename sfeer krijgt.
In uw woning kunt u met een glazen buitendeur of een glazen schuifpui de woonkamer visueel vergroten. Het lijkt alsof het terras en de tuin één geheel vormen met uw interieur.

Speciaal glas

Glazen buitendeuren worden standaard gemaakt van speciaal gehard glas. Dit glas is 5x zo sterk als normaal glas van dezelfde dikte. Bij breuk zal het glas uiteenvallen in duizenden ongevaarlijke stukjes. U kunt ook kiezen voor gekleurd glas of gefigureerd glas. Voor de montage van een glazen deur wordt speciaal glasbeslag gebruikt.

Draaiende deur of schuifdeur

Voor een draaiende glazen deur zijn twee mogelijkheden: de deur opent naar 1 kant of de deur opent in twee richtingen. Een dubbel draaiende deur kan in een hoek van 90 graden worden opengezet. Een schuifdeur bestaat meestal uit een vast paneel en een schuivend gedeelte. In het schuivende gedeelte wordt een slot gezet om de ruimte te kunnen afsluiten.

Ruimtelijk effect

Het grote voordeel van een glazen buitendeur of een glazen schuifdeur of schuifpui is dat de ruimte wel is afgesloten maar niet kleiner lijkt. Bovendien is de lichtinval vele malen groter waardoor een lichter interieur ontstaat. Zeker in de zomermaanden, maar zelfs in de herfst of de winter haalt u buiten naar binnen.

Speciale wensen vervuld

Glazen buitendeuren kunnen geheel op maat en naar uw wens worden gemaakt. Zowel het soort glas als eventuele kleuren en bewerkingen kunt u zelf bepalen. Daarmee kunt u een glazen deur kiezen die optimaal is afgestemd op uw interieur en uw woonwensen.
Een gecertificeerde glaszetter zorgt voor kwaliteit, zowel voor de deur als voor de montage.