Glas snijden

Als u een aantal voorzorgsmaatregelen neemt en de juiste gereedschappen en hulpmiddelen gebruikt, kunt u zelf eenvoudig glas op maat snijden.

Om platen van glas te kunnen snijden heeft u een glassnijder nodig. Maar ook een stalen lineaal en voor de veiligheid zijn ook een veiligheidsbril en een paar glas- of werkhandschoenen aan te raden. Een glassnijder is een hardmetalen snijwieltje bevestigd aan het uiteinde van een houten of kunststoffen houder. Het wieltje van een glassnijder mag niet los zitten of wiebelen; na het snijden zal de glassnede dan niet mooi recht zijn.

Een glassnijder is te verkrijgen bij de meeste bouwmarkten en glashandels. De prijs van glassnijder ligt rond de € 10,-. Voor zo’n € 80,- heeft u een glassnijder met een zogenaamde inwendige koeling met snijolie en een snijwieltje van hoge kwaliteit.

Gebruikt u een eenvoudige glassnijder, let dan wel op dat u recht langs een stalen lineaal in één lijn snijdt, niet te hard drukt tijdens het snijden en tevens zorgt voor goede koeling van het snijwieltje. Voor koeling kunt u ook, vóór het snijden, een beetje olie of terpentine sprenkelen op de glasplaat. Zet de glassnijder op het glas, in een hoek van ongeveer 70 graden en trek rustig in één keer de snede.

Het stuk glas kan nu op verschillende manieren gebroken worden. U kunt de uitsparing in de glassnijder gebruiken worden, als het gaat om een smalle strook glas. Bij een groter stuk kan deze bijvoorbeeld op de rand van een tafel gebroken worden: houd de snede op de rand van de tafel en houd met twee handen het glas vast en druk deze voorzichtig naar beneden. Let op de scherpe randen van het gebroken glas!

Door zijn eigen gewicht kan het glas op de snede zelf al breken. U kunt ook een bijvoorbeeld een latje voorzichtig onder de snede leggen en dan met twee handen aan weerszijden van de glasplaat het stuk glas los drukken.

Offerte aanvragen

Klik op 'offerte aanvragen' en vul het formulier in. Dan ontvangt u van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

BEL MIJ