Hoe maak ik een glazen inloopdouche?

Een glazen inloopdouche is populair en in steeds meer moderne badkamers te vinden. Meestal is de inloopdouche van glas gedeeltelijk afgeschermd met een glazen douchewand om rondspattend douchewater te voorkomen. Als de ruimte aanwezig is, kun je relatief gemakkelijk zelf in een bestaande badkamer een inloopdouche maken met glaswanden, al dan niet afgesloten met een glazen deur. De douchecabine heeft geen opstap, de vloer van de doucheruimte en de badkamer lopen vlak in elkaar over. Voor een inloopdouche moet je minimaal rekening houden met afmetingen van ongeveer 1,20 m diep en 90 cm breed, als je een glazen deur wilt toepassen.

Douche maken in bestaande badkamer

Het is zeker mogelijk om een inloopdouche in een bestaande badkamer te maken maar dat gaat meestal niet zonder hak- en breekwerk. Er moeten bouwkundige voorzieningen worden gemaakt om de wanden van de inloopdouche aan de bestaande muur te bevestigen. Er moet voldoende ruimte gemaakt worden en de vloer moet geschikt zijn. Een inloopdouche heeft normaal gesproken geen rand of opstap dus waarschijnlijk moet de aanwezige dekvloer uitgebroken worden. Het is dan mogelijk om een standaard douchebak te gebruiken en deze op gelijke hoogte met de aanwezige vloer in te bouwen. De douchebak voorkomt dat het water door de badkamer stroomt en j e hoeft geen speciale maatregelen voor waterafvoer te treffen. Je kunt de douche ook maken als inloopdouche, als je de douchekop tegen de wand van de badkamer plaatst en dan alleen een glazen wand, deur of schuifdeur plaatst voor de afscherming.


glazen inloopdouche indeling

Afwerking van de douchewanden

De meest eenvoudige oplossing is om gebruik te maken van een bestaande muur, meestal voorzien van wandtegels. Voor de inloopdouche hoeven dan niet alle wanden te worden gemaakt. Maar het maken van een compleet op zichzelf staande cabine van glas of acryl kan natuurlijk ook. De glazen wanden worden dan op een douchebak of direct op de vloer geplaatst. Een compleet glazen cabine heeft minder last van aanslag dan een tegelwand. Voor bevestiging aan de muur zijn dan muurprofielen nodig die tegen de muur worden geschroefd en waarin de glazen wand en glazen douchedeur wordt vastgezet. Voor de waterdichtheid moeten alle aansluitingen, naden en voegen met siliconen waterdicht gemaakt.

Glazen douchedeur, draaien of schuiven?

Een inloopdouche hoeft niet een rondom afgesloten ruimte te zijn. In de meeste gevallen blijft de doucheruimte aan 1 zijde open. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een totaal afgesloten doucheruimte te maken. Daarmee voorkomt u dat spatwater ongewenst in de rest van de badkamer terecht komt.

Als gekozen wordt voor een afsluitbare inloopdouche is de toepassing van een glazen deur de meest voor de hand liggende. Met een glazen deur wordt de doucheruimte niet visueel afgesloten en lijkt de ruimte groter. U heeft dan de keuze uit een draaideur of een schuifdeur. Wat u kiest zal sterk afhangen van de gekozen afmeting van de douche en de in de badkamer beschikbare ruimte. Afhankelijk van de gekozen deur zijn verschillende bevestigingen mogelijk. Daarvoor is ook speciaal bevestigingsmateriaal en speciaal hang- en sluitwerk nodig. De medewerkers van glashandel Accuut kunnen u exact vertellen wat de mogelijkheden en de benodigde materialen zijn. Aarzel niet om advies te vragen.

Afmetingen van een inloopdouche

Alles hangt natuurlijk af van de beschikbare ruimte in de badkamer en uw persoonlijke voorkeur voor een geheel of gedeeltelijk afgesloten doucheruimte. Om comfortabel te kunnen douchen moet toch een minimale ruimte van 1,20 x 0,90 meter worden gemaakt. In principe kunnen de maten vrij gekozen worden, maar als er gebruik gemaakt wordt van een standaard douchebak moet rekening worden gehouden met een maat tussen de 1,20 en 1,60 meter. De breedte varieert tussen 80 en 90 cm. Voordeel van het gebruiken van een standaard douchebak is dat de douche eenvoudig waterdicht gemaakt kan worden en dat u geen speciale aandacht hoeft te besteden aan vloertegels.

Meer informatie nodig?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en de kosten van het zelf maken van een inloopdouche neem dan contact op met Glashandel Accuut in Amsterdam.
Wij geven u graag meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave. U kunt ons bellen op 020 - 225 90 17 of u kunt gebruik maken van het contactformulier van deze website.

Offerte aanvragen

Klik op 'offerte aanvragen' en vul het formulier in. Dan ontvangt u van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

BEL MIJ