Hoe meet je dubbel glas in?

Het opmeten van dubbel glas moet heel nauwkeurig gebeuren om te voorkomen dat het glas niet in het kozijn past of niet goed gemonteerd kan worden. Door onjuiste montage kan schade aan dubbel glas ontstaan en ontstaat lekkage waardoor er vocht tussen de glasbladen komt en een waas aan de binnenkant van het glas.

Opmeten bij vervangen van dubbel glas

Als u een bestaande ruit wilt vervangen, meet dan de maat van de ruit die u daadwerkelijk ziet, aan de binnenkant van het kozijn Dit heet de dagmaat. Tel daarbij 24 mm op om de juiste te bestellen glasmaat te berekenen. Deze 24 mm is de ruimte die nodig is zodat het glas in de sponning valt en er ventilatie is.

Voorbeeld

  • U meet 145,5 x 85,2 cm. De te bestellen glasmaat is dan 147,9 x 87,6 cm.

Opmeten dubbel glas in een nieuw kozijn

U meet de sponningmaat, dat wil zeggen de maat van het kozijn vanuit de sleuf waarin het glas komt en trekt daar 1 cm vanaf om de juiste glasmaat te berekenen. De 1 cm eraf geeft de benodigde ventilatieruimte rondom de ruit waarvoor 0,5 cm per zijde wordt gerekend

Voorbeeld

  • U meet 145,5 x 85,2 cm. De glasmaat voor het bestellen wordt dan 144,5 x 84,2 cm.

Zelf dubbel glas vervangen of laten vervangen?

Het plaatsen van dubbel glas is secuur werk. Als u handig bent kunt u besparen op het arbeidsloon van een glaszetter en zelf dubbel glas plaatsen of vervangen. Als u niet zo handig bent neem dan geen risico en vraag een vakman om de ruit op te meten en te vervangen.

Waar kun je dubbel glas kopen?

U kunt dubbel glas kopen bij elke erkende glashandel. Er bestaan tegenwoordig verschillende soorten dubbel glas, met verschillende isolatiewaarden. Daarom is het verstandig om advies te vragen van een glasspecialist voor uw specifieke situatie voordat u een bepaalde ruit bestelt.

De specialisten van Glashandel Accuut helpen u graag

Als u snel en vakkundig geholpen wilt worden neem dan contact op met Glashandel Accuut. U vindt ons in Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Zaandam, Hoofddorp, Haarlem.
U kunt ons bellen op 020 - 682 95 57 of gebruik maken van het contactformulier van de website. Voor spoedreparaties is onze meldkamer 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar bereikbaar.

Offerte aanvragen

Klik op 'offerte aanvragen' en vul het formulier in. Dan ontvangt u van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

BEL MIJ