Raamtrends anno 2020

Ramen en venster(banken) zijn een belangrijk onderdeel van het in- en exterieur van een huis. Ze bepalen voor een groot deel het karakter van een huis, en zeggen ook iets over de bewoners natuurlijk. En als bewoner wil je iets uistralen naar de buitenwereld. Ben je modern en strak, of misschien klassiek en sierlijk? Mix je stijlen en ga je voor een eclectische look? Wil je veel lichtinval of is isolatie in de winter (en zomer) belangrijk voor jou? Alle keuzes tezamen bepalen de look en de uitstraling die je huis zal hebben. Laten we eens kijken welke trends er bestaan op het gebied van ramen. Dan kun jij kijken of je je er door laat inspireren of dat je er niets van aantrekt en je eigen plan trekt.

Strak en clean zijn de sleutelwoorden

Het zal je niet misschien niet verbazen, maar een minimalistische look is toch echt aan populariteit aan het winnen. Frames worden zo veel mogelijk weggewerkt of helemaal weggelaten, evenals raambeslag. De kleurencombinatie is vaak zwart met wit. Gerelateerd aan de minimalistische designtaal is het gebruik van aluminium om een industriële aanblik te creëeren. Een zwart aluminium venster gecombineerd met zacht warm hout geeft een uiterlijk waarin twee begrippen samenkomen; charmant en strak. De ramen zelf worden groter en groter. Mensen willen veel lichtinval, en plaatsen grote scharnierloze glaspartijen over de gehele breedte en hoogte van de muur. Voor de privacy en als het donker is gebruikt men vouwgordijnen, al dan niet elektrisch bedienbaar.

De grenzen opzoeken

Raampartijen kunnen ook als kunstwerken fungeren. In huizen wordt steeds meer gedurfd om echt buiten het geijkte te stappen. Bijvoorbeeld door aan de voorkant van een huis voor kleine, klassieke ramen te gaan en aan de achterkant voor grote, moderne vensters. Of om voor een ongewone ruitvorm te gaan. Denk aan smalle ruiten die doorgetrokken zijn over de gehele breedte van de muur. Glas-in-lood komt ook terug. Dat is op een moderne manier te implementeren in een ruit. Door een simpel, symmetrisch zwart patroon in het raam te maken krijgt een raam iets extra's zonder kitscherig te zijn. De moed hebben om de vensters van je huis een stem te geven zegt wat over jou als eigenaar; namelijk dat je durf hebt.

Oud wordt nieuw

Aan de andere kant van het spectrum heb je vintage. In de fashion is vintage al een paar jaar booming. Stijlelementen uit de jaren '70 en '80 die aan het begin van dit milennium als hopeloos oubollig werden gezien worden nu met trots gedragen. Ook in binnenhuisinrichting komt dit terug. Warme houtsoorten zijn populair voor een retro look. De houtstructuur mag zichtbaar zijn. Het kozijn kun je in een warme houtsoort uitvoeren. Dan betrek je het met de meubels en de vloer in je huis. Kleurcombinaties als mosterdgeel en oranje creëren al snel een vintage aanblik. Of bijvoorbeeld een oudroze interieur met een donker houten raamkozijn geeft een stijlvolle sfeer.

Offerte aanvragen

Klik op 'offerte aanvragen' en vul het formulier in. Dan ontvangt u van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

BEL MIJ