Plexiglas op maat vindt u zeker bij Glashandel Accuut

Voor plexiglas, ook wel acrylaat plaat of polycarbonaat plaat genoemd, kunt u prima terecht bij Glashandel Accuut. Deze platen zijn in verschillende afmetingen en diktes verkrijgbaar. En ook in verschillende kwaliteiten en indien gewenst verschillende kleuren.

Plexiglas is net zo helder als gewoon glas,maar wel 25x sterker. Daarom is het een product dat uitstekend geschikt is voor toepassing in windschermen, serres en veranda’s. Maar ook voor andere constructieve toepassingen zoals overkappingen, kassen en dergelijke is het een uitermate geschikt product. Het heeft een laag eigen gewicht, bij een relatief dunne plaatdikte is het al sterker dan glas en het is bestand tegen hoge belastingen.

Plexiglas op maat kopen

Er zijn twee soorten plexiglas, gegoten en geëxtrudeerd. Gegoten plexiglas komt uit een reactor en wordt uitgegoten als een vlakke plaat en daarna gewalst op de juiste dikte. Deze soort acrylaat is zeer homogeen en nagenoeg vrij van inwendige spanningen. Geëxtrudeerde plaat wordt door een walsproces op de gewenste dikte gebracht, het oppervlak wordt vergroot. Met dezelfde hoeveelheid basismateriaal wordt een groter oppervlak gecreëerd. Daarom is geëxtrudeerde plaat goedkoper. Maar door de inwendige spanningen is het minder geschikt voor nabewerking. Plexiglas is in verschillende kleuren en diktes leverbaar en met gangbare doe-het-zelf gereedschappen te bewerken: zagen, snijden, frezen of boren.

Met een speciale acrylaatlijm kunt u ook platen verlijmen en maakt u oersterke verbindingen. Als u plexiglas op een andere ondergrond wilt lijmen kunt u het beste montagekit gebruiken.

Natuurlijk kunnen wij u plexiglas op maat leveren, in elke gewenste vorm en dikte. Met onze computergestuurde snijmachines en onze eigen slijperij maken wij exact wat u nodig heeft.

Acrylaatplaat of kunstglas is eenvoudig te onderhouden

Kunstglas, of acrylaatplaat zoals het officieel heet heeft een glad en dicht oppervlak waardoor er heel weinig aanhechting van vuil plaatsvindt. U kunt acrylaatplaat makkelijk met normale huishoudelijke schoonmaakmiddelen onderhouden. In vergelijking met glas is het wel zo dat acrylaatplaat makkelijker krast. U kunt dus het beste een mild schoonmaakmiddel gebruiken en een zachte microvezeldoek. Als u een spons of borstel zou gebruiken of een schurend schoonmaakmiddel ontstaan er krasjes en wordt het oppervlak op den duur dof.

Het is aan te bevelen om een antistatisch conserveringsmiddel aan te brengen waardoor het plexiglas geen vuil aantrekt en langer schoon blijft. Het is dan ook makkelijker te reinigen.

Plexiglas kopen? Dit kunstglas bestaal al bijna 150 jaar!

Plexiglas is een van de oudste kunststofsoorten en is wereldwijd bekend. De technische benaming is polymethylacrylaat (PMMA). Het productieproces (polymerisatie) werd in 1877 ontdekt. In 1933 werd het als commercieel product in de markt gezet en verkocht onder de naam plexiglas. Maar PMMA wordt onder verschillende handelsnamen verkocht, waarvan plexiglas en acrylglas of acrylaat de meest gebruikte zijn. Waarschijnlijk kent u het ook onder de merknaam Perspex. Het plexiglas wordt gemaakt door het mengen van zwavelzuur, waterstofcyanide, methanol en aceton in een reactortank. Na de reactie stroomt het vloeibare PMMA uit de reactor en kan worden verwerkt tot eindproduct door het uitgieten of het walsen.

Door zijn hoge lichtdoorlatendheid, slachtvastheid en het lichte gewicht wordt plexiglas veelal gebruikt voor beglazing. Het is bestand tegen een hoge stootbelasting en tegen hoge statische en dyamische belastingen. Het is dus een zeer veilig product. Het wordt bijvoorbeeld toegepast in grote aquaria en als glazen vloer op spectaculaire uitzichtpunten.

Plexiglas op maat gemonteerd door de glaszetters van Glashandel Accuut

Onze gecertificeerde glaszetters weten exact welk type plexiglas het meest geschikt is voor welke toepassing. En natuurlijk kunnen zij u van dienst zijn door ter plekke te bekijken welke constructie het beste is en wat de exacte benodigde afmetingen zijn. Voor iedere situatie adviseren zij de beste oplossing. Met hun jarenlange ervaring zijn zij als geen ander in staat om de acrylaat platen voor u te monteren. U kunt er zeker van zijn dat u jarenlang plezier zult hebben van de plexiglas toepassing. En ze staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar om u te helpen en zo nodig met spoed een reparatie uit te voeren.

Meer weten over de kosten van plexiglas op maat?

Wilt u meer informatie of een offerte op maat? Neem contact op met Glashandel Accuut. U kunt ons bellen op 020 - 225 90 17. Natuurlijk kun u ook gebruik maken van het contactformulier op deze website.


Offerte aanvragen

Wilt u een offerte voor plexiglas op maat?

Klik op 'offerte aanvragen' en vul het formulier in. Dan ontvangt u van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.

Spoed? Bel dan direct telefoonnummer 020 - 682 95 57!

OFFERTE AANVRAGEN

BEL MIJ

Waarom Accuut?

  • Binnen 1 uur ter plaatse
  • Gecertificeerde monteurs
  • Garantie tot wel 15 jaar!