Beloopbaar glas

Beloopbaar glas voor in huis of op kantoor

Een glazen vloer heeft iets magisch. Het voegt altijd iets interessants toe aan een ruimte. Het stelt je in staat om te spelen met lichtinval en openheid. Wil je over glas kunnen lopen, zij het als trap, vloer of balkon, dan moet het wel aan enkele eisen voldoen om veilig en duurzaam te zijn. Op deze pagina bespreken we wat de eisen zijn voor beloopbaar glas en waar het toegepast kan worden.

Wanneer is glas geschikt om op te lopen?

Of beloopbaar glas nou helder of mat is, in alle gevallen wordt gehard glas gebruikt. Dit omdat gehard glas duurzaam is en niet snel breekt. Eén laag gehard glas zou in duizenden stukjes uiteenspatten bij breuk. Dat is natuurlijk levensgevaarlijk voor de mensen die eroverheen lopen. Daarom wordt een beloopbare glasplaat opgetrokken uit meerdere lagen, ofwel gelamineerd glas. Hoe groter het glazen vloeroppervlak, hoe meer lagen er nodig zijn om de druk aan te kunnen. Glasplaten zijn tussen de 34 mm en 47 mm dik. De glasplaat ligt in een frame, zodat er geen opstaande randen met de rest van de ondergrond zijn. De toplaag is voorzien van een anti-slipcoating om glijpartijen te voorkomen.

De toepassingen van beloopbaar glas

In huis is een glazen vloer realistisch gezien het beste te gebruiken als blikvanger in een centrale ruimte, zoals de woonkamer. Het is chic en interessant voor het oog om een glasplaat in de vloer te verwerken met daaronder materiaal om naar te kijken. Denk aan kiezels of zelfs water. Bij een matte vloer is het mooi om lichtunits eronder te installeren. Niet te fel natuurlijk, maar om 's avonds een sfeer te hebben die anders niet mogelijk is.
Als uw huis een tussenvloer (ook wel mezzanine of entresol) heeft, dan is het helemaal verbluffend om die met glas te bouwen. Een entresol geeft sowieso al het gevoel van één open ruimte in huis, maar als die doorzichtig is geldt dat des te meer. Licht dat van boven komt reikt tot in alle hoeken onder de verdieping en geeft een open effect. Gecombineerd met een skylight is het net of u onder de sterrenhemel woont.

De installatie en prijzen van glazen vloeren

De samenstelling van glazen vloeren is complex en vereist precies vakmanschap. De glasplaat moet op de juiste wijze in het frame gelegd worden, om de druk op de vloer goed te verdelen. Een hele trap of balkon in glas maken is uiteraard zeer moeilijk. In alle gevallen is het beter om een vakman of -vrouw in te schakelen.
Beloopbaar glas begint rond de € 350,- per vierkante meter van 25 mm dik, tot wel € 860 voor 49 mm dik. Hoe groter het oppervlak, hoe dikker de glasplaat moet zijn om het gewicht van mensen te kunnen dragen. Een expert kan voor uw project een inschatting maken welke dikte nodig is. De experts van glashandel Accuut zijn bij uitstek geschikt voor deze projecten. In de eigen slijperij kunnen wij platen in allerlei vormen snijden en onze glaszetters kunnen natuurlijk de glazen vloer installeren. Bel Glashandel Accuut uit Amsterdam via 020 227 24 32 of vul het contactformulier voor meer informatie.
Offerte aanvragen

Klik op de knop 'offerte aanvragen' en u ontvangt van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.

Spoed?
Bel dan direct 020 - 682 95 57!

OFFERTE AANVRAGEN

BEL MIJ

Waarom Accuut?

  • Binnen 1 uur ter plaatse
  • Gecertificeerde monteurs
  • Garantie tot wel 15 jaar!