Glas polijsten voor een blinkend resultaat!

Glas is een bewerkelijk materiaal. Het lijkt qua samenstelling op kristal en bestaat voornamelijk uit de stof silica. Het oppervlak lijkt helder en egaal, maar als je het onder een microscoop bekijkt is dat niet zo. Het licht breekt door oneffenheden, net als bij kristal, ook bij glas een beetje. Door externe factoren kunnen beschadigingen zo zichtbaar worden dat ze als krassen te zien zijn. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren door aangekoekt vuil, op een verkeerde manier ramen lappen of verwering door de jaren heen. Een oplossing daarvoor is om het glas te polijsten.

Polijsten is gecontroleerd schuren

Het polijsten van glas is in feite niets meer dan het schuren van het glasoppervlak met een polijstpasta. De glaszetter zeemt eerst het raam grondig, al het vuil moet van het oppervlak verdwenen zijn. Vervolgens gebruikt de glaszetter een soort boormachine met een roterende polijstkop met pasta en poetst hij de krassen langzaam weg. Tijdens het proces houdt hij een spuitfles met water klaar om het glas af te koelen. Als er langer dan 20 seconden op één plek gepolijst wordt kan het glas te heet worden. Het eindresultaat is een ruit zonder kras!

Glas polijsten gaat niet zomaar

Het polijsten van glas luistert heel nauw. Een goede voorbereiding en techniekbeheersing is nodig voor een goed resultaat. Ongelijkmatig of te lang schuren kan een ruit nog ernstiger beschadigen dan alleen de kras. Het materiaal dat nodig is voor de reparatie heeft ook niet iedereen thuis liggen. Daarom is het verstandiger om een deskundige glaszetter van Glashandel Accuut in te schakelen voor deze klus. Heeft u een kras in uw raam? Dan hoeft het zeker niet zo te zijn dat de hele ruit vervangen hoeft te worden. Neem contact op met de experts van Accuut en zij kunnen een inschatting maken van het schadeherstel. Glashandel Accuut kan natuurlijk ook een nieuwe ruit plaatsen, mocht dat nodig zijn. Bel Glashandel Accuut op 020 - 682 95 57 voor meer informatie.

Offerte aanvragen

Klik op de knop 'offerte aanvragen' en u ontvangt van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

BEL MIJ

Waarom Accuut?

  • Binnen 1 uur ter plaatse
  • Gecertificeerde monteurs
  • Garantie tot wel 15 jaar!