Meer comfort met isolatieglas

Kies isolatieglas voor meer wooncomfort en lagere energiekosten

Isolatieglas of ook wel dubbel glas genoemd geeft minstens 15% minder warmteverlies dan gewoon glas. Dat scheelt op uw stookkosten. Maar met isolatieglas heeft u ook minder last van beslagen ramen of van koudeval bij het raam. Dus meer woon comfort met isolatieglas. Als u gebruik maakt van de subsidieregeling voor energiebesparing betaalt de overheid € 35,- per m² voor HR++ glas. Bij Glashandel Accuut in Amsterdam kunt u terecht voor alle informatie en een prijsopgave.

Soorten isolatieglas

Isolatieglas bestaat in verschillende soorten, variërend van het bekende isolerende dubbel glas tot de moderne triplebeglazing, HR+++ genoemd. Het principe van isolatieglas is dat de glasbladen van elkaar gescheiden zijn door een ruimte die gevuld is met droge lucht of met een speciaal gas. Daardoor ontstaat een barrière die warmtetransport tegenhoudt.

HR isolatieglas

Het hoog-rendement isolatieglas (HR++ of HR+++) heeft een nog betere warmte-isolatie dan standaard isolatieglas. Dat komt omdat op één binnenzijde van het glas een speciale coating is aangebracht. De laatste ontwikkeling is triplebeglazing, waarbij drie glasbladen en een dubbele spouw worden toegepast. Ook hier is op de binnenzijde een speciale coating aangebracht en zijn de spouwen gevuld met gas. Triplebeglazing is niet geschikt voor renovatie omdat bredere kozijnen nodig zijn.

Meer wooncomfort

Als er standaard glas in de ramen aanwezig is, heeft u vooral in het najaar en de winter last van beslagen ramen, glazen tuindeuren of glazen buitendeuren. Het verschil in temperatuur tussen binnen en buiten leidt tot condensatie aan de binnenkant van het glas. Omdat normaal glas niet isolerend werkt is de omgeving van het raam ook veel kouder bij lage buitentemperaturen, de zogenoemde koudeval. Met het toepassen van isolatieglas voorkomt u deze problemen en heeft u meer woongenot.

Lagere energiekosten

Isolatieglas houdt de warmte beter in huis waardoor u minder hoeft te stoken. In een gemiddeld huist levert dubbelglas een besparing op van 16m³ aardgas per m² per jaar, bij gebruik van HR++ of HR+++ loop de besparing op tot ongeveer 25 m³ aardgas per m² per jaar. De investering in de vervanging van enkel glas door isolatieglas verdient u in 4 tot 5 jaar terug.

Gebruik de subsidiemogelijkheden

Woningeigenaren en VVE’s kunnen subsidie aanvragen voor het treffen van energiebesparende maatregelen voor bestaande woningen. De subsidie wordt verleend als ten minste twee energiebesparende maatregelen worden aangebracht. In dat geval betaalt de overheid € 35,- per m² HR++ glas (bij een gemiddelde prijs van ca. € 110,- per m². Daarmee verdient u de investering in dubbelglas nog sneller terug.

Glashandel Accuut is u graag van dienst

Glashandel Accuut in Amsterdam heeft jarenlange ervaring met levering en montage van HR-isolatieglas. U kunt altijd bij ons terecht voor meer informatie of voor een prijsopgave.

Meer informatie / Offerte voor Triple HR Glas (HR+++)

Wij adviseren u graag over een mogelijke besparing, de subsidies en de toepasbaarheid voor uw situatie omtrent Triple HR Glas (HR+++)


Offerte aanvragen

Wilt u een offerte voor isolatieglas?

Klik op 'offerte aanvragen' en vul het formulier in. Dan ontvangt u van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.

Spoed? Bel dan direct telefoonnummer 020 - 682 95 57!

OFFERTE AANVRAGEN

BEL MIJ

Waarom Accuut?

  • Binnen 1 uur ter plaatse
  • Gecertificeerde monteurs
  • Garantie tot wel 15 jaar!