Subsidieregeling energiebesparing eigen huis maakt HR-glas goedkoper

De subsidieregeling energiebesparing eigen huis loopt vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020. Als u 2 of meer isolatiemaatregelen neemt, kunt u ongeveer 20 procent subsidie krijgen. De subsidie is maximaal € 10.000,- per woning. Als u de woning energieneutraal maakt komt u zelfs in aanmerking voor een extra bonussubsidie tot € 4.000,-. Voor HR++ isolatieglas geldt een subsidie van € 35,- per m2, voor triple glas (in combinatie met isolerende kozijnen) is de subsidie € 100,- per m2.
Voor de verschillende maatregelen geldt dat u een minimum aantal vierkante meters moet laten isoleren, verschillend per woningtype. Voor isolatieglas is dat 10m2 voor een tussenwoning, 12m2 voor een hoekwoning en 15m2 voor een vrijstaande woning.

HR glas subsidie maakt kostenbesparing interessanter

Door het laten plaatsen van isolatieglas, of het nu HR-glas is of driedubbel glas bespaart u jaarlijks op uw energierekening. Er bestaan verschillende soorten hoogrendementsglas die allemaal een andere isolatiewaarde hebben. De soorten verschillen door de toegepaste glasdikten, het aantal glasbladen en de vulling van de ruimte tussen de glasbladen.
Om in aanmerking te komen voor de HR glas subsidie moet HR++ glas worden gebruikt met een U-waarde van ten hoogste 1,2 W/m2K; de vereiste voor driedubbel glas is ten hoogste U 0,7 W/m2K.
Voor een tussenwoning zijn de gemiddelde kosten voor het plaatsen van HR++ glas € 3.100,- daarvoor geldt een subsidie van € 650,-, voor een hoekwoning zijn de bedragen resp. € 3.500,- kosten en € 750,- subsidie. Voor een gemiddelde woning met 20m2 glas is de jaarlijkse kostenbesparing ca. € 260, voor HR++ glas en ca. € 280,- voor triple glas. Een rekensom leert dat je de investering in isolatieglas in ongeveer 8 tot 9 jaar terugverdient.

Subsidie HR glas is wel gebonden aan combinatie met andere maatregelen

Om in aanmerking te komen voor de SEEH subsidieregeling HR glas 2019 moet u eigenaar van de woning zijn en deze ook zelf bewonen, de woning mag niet verhuurd zijn. Er geldt alleen subsidie voor maatregelen die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd. De subsidie wordt toegekend als er 2 of meer maatregelen zijn uitgevoerd op het gebied van dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie (binnen of buiten), vloerisolatie of bodemisolatie, plaatsen van HR++ glas of triple glas HR+++. De getroffen maatregelen moeten beantwoorden aan vereiste isolatiewaarden en voor elke maatregel geldt een minimum aantal m2. Maar als u alle ramen laat isoleren voldoet u ook aan het vereiste ook al is het aantal m2 lager.
Per woning wordt maar één keer SEEH subsidie gegeven. Mocht er in het verleden al een SEEH subsidie zijn toegekend dan kunt u niet meer van de huidige regeling profiteren. De subsidie moet worden aangevraagd nadat de maatregelen zijn uitgevoerd.

HR glas subsidie brengt voordelen hoogrendementsglas

Het vervangen van normale beglazing of standaard isolatieglas door HR++ of triple glas brengt een aantal duidelijke voordelen:
- hoge isolatiewaarde, HR++ glas isoleert 2 tot 3 x beter dan gewoon dubbel glas en wel 4 tot 5 keer beter dan enkel glas
- meer comfort in huis, in de zomer blijft meer warmte buiten, in de winter meer warmte binnen. Een je hebt geen last van condensvorming of van koudeval bij de ramen.
- lagere energiekosten, door minder warmteverlies door de ruiten hoef je minder te verwarmen terwijl je toch hetzelfde comfort geniet
- relatief lage meerkosten voor HR-glas die je terugverdient op je energierekening
Bij toepassing van triple glas heb je bovendien voordelen van geluidwering, ook zou het kiezen voor een speciale uitvoering met warmtewerende folie een mogelijkheid zijn.
Bij toepassing van triple glas moet je er wel rekening mee houden dat het flink zwaarder is dan andere glassoorten en dat dus de kozijnen er wel geschikt voor moeten zijn.

Meer weten over de subsidieregeling energiebesparing eigen huis en isolatieglas?

De glasspecialisten van Glashandel Accuut geven u graag alle informatie en een vrijblijvende prijsopgave voor uw concrete situatie. U kunt met ons contact opnemen via het contactformulier van deze website of via 020 - 682 95 57

Offerte aanvragen

Klik op 'offerte aanvragen' en vul het formulier in. Dan ontvangt u van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

BEL MIJ