Hoe verf je op glas?

Op glas kun je met verf mooie decoraties aanbrengen of delen een andere kleur geven. Dit kan heel goed in de hobbysfeer, maar dan moet je wel de juiste voorbereidingen treffen en weten wat je doet. We gaan eens kijken hoe je te werk moet gaan als je glas wilt verven.

Welke verf heb je nodig?

Ten eerste kies je tussen verf op olie- of waterbasis. Verf of waterbasis is beter voor binnenshuis, omdat de lucht minder penetrant is. Op oliebasis is beter voor buiten, omdat dat beter kan tegen de elementen.

De volgende drie verfsoorten blijven goed op glas plakken:

- Acryl emailverf

Dit klinkt gek, aangezien acrylverf op waterbasis en emailverf is op oliebasis is. Maar het is juist het beste van twee werelden. Acryl emailverf bindt zich makkelijk aan een oppervlak en vormt daarna een harde buitenkant. De kleur blijft dus beschermt.

- Acryl glasverf

Deze soort verf is puur op waterbasis, maar is specifiek gemaakt om op glas en tegels te kleven. Dit komt door de toevoeging van chemische stoffen.

- Verf met oplosmiddel

Dit type verf is op oliebasis. Het bestaat uit veel organische verbindingen die het goed aan glas bindt. De kleur zal heel intens zijn, omdat oplosbare verf chemischer is.

Hoe ga je te werk?

Maak het glas goed schoon, voor je begint met verven. Zorg dat de ruit vet- en stofvrij is, alsof je de ramen zou lappen. Plak vervolgens delen af die je onbeschilderd wilt laten. Houd een spons bij de hand, hiermee kun je misstappen nog corrigeren voordat de verf opdroogt. Gebruik speciaal voor glasverven gemaakte borstels om de verf aan te brengen. Ben je klaar? Laat de verf dan rustig opdrogen en voilà, aanschouw het eindresultaat.

Glasverf verwijderen

Mocht je creatie nou niet helemaal geworden zijn zoals je gedacht had, dan is verwijderbare glasverf nog te wissen. Voor verf op waterbasis is warm water met een beetje zeep voldoende om de verf met een oude doek weg te nemen. Bij verf op acrylbasis heb je ook een beetje witte azijn nodig om de verf eerst los te krijgen. Is de verflaag echt hardnekkig, dan kun je ook voorzichtig met een scherp plamuurmes het eraf schrapen. Spuit daarna wat cleaner op je raam en neem het af; je ruit is nu weer glanzend schoon als voorheen.

De belangrijkste stap

Om creabea aan de slag te gaan op je ramen, moeten die wel vakkundig geplaatst zijn. Hier komt glashandel Accuut om de hoek kijken. Buiten dat wij professionele glaszetters zijn, beschikken wij over een enorme voorraad glas in allerlei soorten en maten. Belt of mailt u ons eens voor advies of een offerte. Alles geheel vrijblijvend natuurlijk. Ons nummer is 020 - 225 90 17 of laat een bericht achter op ons contactformulier.

Offerte aanvragen

Klik op 'offerte aanvragen' en vul het formulier in. Dan ontvangt u van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

BEL MIJ