Met glas geniet je meer van lichtinval in je huis

Ieder mens wordt vrolijk, voelt zich prettiger in een ruim en licht interieur. Je meubels komen beter tot hun recht, je interieur lijkt groter. Met diverse toepassingen van glas kun je heel gemakkelijk zorgen voor meer lichtinval en een betere spreiding van licht.

Om te beginnen natuurlijk met meer of grote(re) raamoppervlakken of een glazen pui. Een glazen uitbouw of serre doet wonderen. Maar ook glazen deuren zorgen voor extra lichtinval. En een donkere zolderkamer wordt een aangenaam licht vertrek met een dakraam op lichtkoepel. Vergeet niet, dat de kleuren die je gebruikt in je interieur ook van invloed zijn. Een lichte kleur van de kozijnen en op de wanden weerkaatst het licht en maakt een raam groter.

Ramen zijn een bron van natuurlijk licht

Het is altijd fijn om meerdere ramen in een ruimte te hebben, zeker in een woonkamer. De ramen zorgen ervoor dat het daglicht, ook het aangename zonlicht, je interieur opvrolijken. Je kunt de lichtinval vergroten door te voorkomen dat er bomen of struiken het licht blokkeren. Binnen kun je ervoor zorgen dat er geen grote meubelstukken voor het raam staan, of grote voorwerpen in de vensterbank.

Door in je interieur gebruik te maken van lichte kleuren kun je ervoor zorgen dat het binnenvallende licht weerkaatst en het interieur een nog lichtere uitstraling krijgt. Je kunt het licht ook verder transporteren in je huis, door dichte houten deuren te vervangen door glazen deuren. Een glazen deur fungeert dan als soort raam, het licht dat binnenvalt door het raam kan ook een andere ruimte verlichten.
Bekijk welk soort glas je het beste kunt toepassen. Glas laat de warmte door, waardoor zowel het binnenvallende zonlicht de ruimte verwarmt als in de winter de warmte uit de ruimte via de ramen kan weglekken.

Glazen deuren verspreiden licht en maken de ruimte groter

Een glazen deur zorgt voor scheiding van ruimtes zonder dat er sprake is van een visuele barrière. Een glazen deur maakt de ruimte optisch groter en zorgt er ook nog eens voor dat het binnenvallende licht zich door het huis kan verspreiden. Voor glazen deuren kunt u verschillende soorten glas gebruiken, dus ook als u in verband met privacy geen doorkijk wilt kunt u glas toepassen, bijvoorbeeld matglas of gefigureerd glas. Een glazen deur of wand voor een douche of badkamer maakt niet alleen de ruimte optisch groter, maar heeft ook een luxe, moderne uitstraling.

De toepassingsmogelijkheden van glazen deuren zijn legio (kijk voor inspiratie bijv. op Pinterest), met verschillende constructies en verschillende soorten glas. De kosten zijn afhankelijk van het glas dat wordt gebruikt, de constructie van het kozijn en het gebruikte hang- en sluitwerk.

Een glazen pui of serre zorgt voor extra lichtinval

Een ideale mogelijkheid om meer licht in het interieur te krijgen is het vervangen van een kozijn met ramen door een compleet glazen raam of een glazen schuifpui. Hiermee vergroot je het glasoppervlak en krijg je een zee van licht binnen, zeker wanneer de muur op het zuiden ligt. Als je dan ook nog een lichte kleur gebruikt voor je terras of balkon, krijg je een extra reflectie van licht. Voor een glazen schuifpui wordt speciaal gehard glas gebruikt, om breuk te voorkomen. Dit glas is natuurlijk ook uitgevoerd in energiebesparend isolatieglas, zodat warmteverlies wordt voorkomen.

Een andere mogelijkheid is het aanbouwen van een serre. Daarmee vergroot je niet alleen je woonkamer maar hef je de scheiding tussen buiten en binnen op. De serre geeft je het gevoel dat je heerlijk buiten zit, omgeven door het groen en de kleuren van de bomen, planten en bloemen in je tuin.

Overweeg een extra dakraam, een dakkapel of lichtkoepel

De zolderverdieping van een huis is meestal een donkere ruimte omdat er geen of nauwelijks daglicht aanwezig is. Je kunt van een donkere, ongezellige ruimte heel snel een aangename, lichte ruimte maken door het plaatsen van een dakraam, een dakkapel, een lichtkoepel of lichtstraat. Zo wordt een donkere zolderkamer heel snel een aangenaam verblijf.

Door de plaatsing van een dakraam in het schuine daken dak, krijg je tot wel drie keer meer daglicht dan door een raam in de gevel of een dakkapel.
Zeker wanneer in een woning op de verdieping een vide aanwezig is, kun je door het plaatsen van een lichtstraat in het dak een enorme hoeveelheid lichtinval creëren waardoor een aangename sfeer ontstaat. Het licht verspreidt zich door alle aangrenzende ruimtes en zeker wanneer je daar glazen deuren toepast wordt het interieur in zijn totaal veel lichter.

Wilt u meer informatie?

Bespreek de mogelijkheden van verschillende glastoepassingen met de specialisten van Glashandel Accuut. Zij geven u graag alle informatie. U bereikt ze via de contactpagina van deze website.

Offerte aanvragen

Klik op 'offerte aanvragen' en vul het formulier in. Dan ontvangt u van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

BEL MIJ