Condens op ramen voorkomen

Het aantal personen in uw huishouden kan een belangrijke oorzaak zijn van condensaanslag op uw ramen. Een huishouden van ongeveer 4 personen produceert dagelijkse zo’n 12 tot 13 liter vocht. Het meeste daarvan wordt ’s nachts geproduceerd bij het uitademen van de gezinsleden tijdens de slaap. Daardoor kun dus ’s ochtends condens op de binnenzijde van de ramen ontstaan.

Regelmatig goed ventileren

Goede ventalatie in huis voorkomt de meeste condens- en vochtproblemen. Ventileren in huis moet met regelmaat gebeuren; even een uurtje het raam open is geen optimale ventilatie. Als u uw huis niet goed ventileert, condenseert het vocht in huis en zet zich af op koude ondergronden zoals ramen, maar ook op koude muren. Woonhuizen worden tegenwoordig steeds beter geïsoleerd, waardoor er minder natuurlijke ventilatie is. Als uw muren en dak goed zijn geïsoleerd, zijn uw ramen in de meeste gevallen het koudste oppervlak, waar zich dan als eerste condens op afzet.

Ramen zijn ook steeds beter geïsoleerd. Condensvorming kan dan zelfs aan de buitenkant van ramen ontstaan door sterk isolerende beglazing.

Mechanische ventilatie

Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt ervoor dat uw woning continue wordt geventileerd. Sinds 2006 is mechanische ventilatie in nieuwbouwwoningen verplicht. Goede natuurlijke ventilatie van uw woning bereikt u doorgaans door regelmatig een raam open te zetten of door het aanbrengen van ventilatieroosters. Genoeg ruimte onder de binnendeuren in uw huis zorgt ervoor dat er continue lucht van de ene ruimte naar de andere ruimte kan stromen.

Offerte aanvragen

Klik op 'offerte aanvragen' en vul het formulier in. Dan ontvangt u van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

BEL MIJ