Hoe weet ik of mijn dubbel glas lek is?

Als u ziet dat er vocht tussen de twee glasplaten zit, of er een waas ontstaat op het glas tussen de twee glasbladen is uw dubbel glas lek. Dat is vervelend, want u kunt niet meer door de ruit kijken. En de isolatiewaarde van het glas vermindert. U kunt vocht tussen de glasbladen niet verwijderen en de enige oplossing is om het glas te vervangen.

Hoe ontstaat lek dubbel glas?

Een lek in dubbel glas ontstaat meestal omdat het kader dat de twee glasbladen aan elkaar houdt niet meer luchtdicht is. Daardoor kan er vocht tussen het isolatieglas komen. Het droogmiddel dat in het kader zit raakt verzadigd met vocht en het dubbel glas gaat condenseren. Het vuil dat samen met het condensvocht tussen de glasbladen dringt zet zich af op de glasplaat.

Waardoor kan dubbel glas lek raken?

Een lek in dubbel glas kan ontstaan door een fabricagefout in het glas, door het verkeerd zetten van de ruit of door achterstallig onderhoud. Het dubbel glas kan ook gewoon aan het einde van zijn levensduur zijn. Dubbel glas gaat gemiddeld 25 tot 30 jaar mee, als het goed onderhouden wordt. Als er sprake is van een fabricagefout kunt u altijd contact opnemen met de leverancier van het glas.

Kun je dubbel glas repareren als het lek is?

Helaas, het antwoord is heel simpel: nee. Als uw dubbel glas eenmaal lek is valt het niet meer te repareren. Tussen de glasbladen bevindt zich een soort gas dat zorgt voor de isolatie. Als dat door lekkage weglekt, isoleert de ruit niet meer. De enige oplossing is het vervangen door een nieuwe ruit en soms is het zelfs nodig om ook kozijnen te vervangen.

Lek dubbel glas zelf vervangen of laten vervangen?

Als u handig bent aangelegd, kunt u besparen op de kosten van arbeidsloon door zelf het lekke dubbel glas te vervangen. Bent u niet zo handig, neem dan geen risico en laat het lekke glas verwijderen en vervangen door een glaszetter.

Glashandel Accuut helpt u graag om uw probleem met lek dubbel glas op te lossen

Wilt u advies over het vervangen van lek dubbel glas of heeft u een vakman nodig om nieuw dubbel glas te plaatsen, neem dan contact op met de vakmensen van Glashandel Accuut. We helpen u graag om de juiste afmetingen van het dubbel glas vast te stellen en nieuw dubbel glas te leveren of voor u te plaatsen.

U kunt ons bellen op 020 - 682 95 57 of u kunt gebruik maken van het contactformulier van de website.

Offerte aanvragen

Klik op 'offerte aanvragen' en vul het formulier in. Dan ontvangt u van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

BEL MIJ