De charme van glas in lood

Sommige mensen vinden het maar niks maar over het algemeen zien mensen de charme van glas in lood. Je kent het wel een vensterraam met stukken gekleurd glas gevat in loodlijsten. Glas in lood is ontstaan omdat in de goede oude tijd het lastig was om een raam te maken dat uit één stuk glas bestond. Tegenwoordig zie je glas in lood vooral terug in kerken en in steden als Amsterdam in oude herenhuizen.

Glas in lood raam

Effect van de lichtinval bij gekleurd glas

De mensen die glas in lood charmant vinden, vallen vooral voor het effect van lichtinval door het gekleurd glas. Verder is het natuurlijk heel bijzonder om modern en klassiek te mixen in de inrichting van je woning.

Glas in lood bij moderne huizen

Doordat de techniek van glas in loodlijsten best wel oud is heb je voor het plaatsen van dit glas wel een vakman nodig. Ook wanneer bestaande glas in lood vervangen moet worden is het raadzaam een vakbekwame glaszetter in te schakelen. Soms willen mensen in moderne woningen ook glas in lood, dan kan je bijvoorbeeld glas in lood tussen dubbelglas plaatsen of spelen met moderne felle kleuren. Qua structuur zal het dan niet dezelfde look & feel hebben als de klassieke toepassing, maar het kleur effect zal er wel zijn. Kijk voor wat moderne toepassingen op deze boards op pinterest.

Prijzen van glas in lood

Mocht u geïnteresseerd zijn in het plaatsen van glas in lood of denkt u er aan om bestaand glas in lood te vervangen neem dan contact op met Accuut.. U kunt een offerte aanvragen via het contactformulier van deze website. U kunt natuurlijk ook even met ons bellen op 020 - 682 95 57.

Onze vakbekwame glas specialisten weten ook raad met ander bijzonder glas, zoals monumentaal glas en figuurglas.

Offerte aanvragen

Klik op de knop 'offerte aanvragen' en u ontvangt van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

Waarom Accuut?

  • Binnen 1 uur ter plaatse
  • Gecertificeerde monteurs
  • Garantie tot wel 15 jaar!