Zonwerend glas is een alleskunner

Zonwerend glas is een mooie middenweg in de winter en de zomer. In de winter is het dubbele glas isolerend en houdt het de warmte binnen. In de zomer zorgt de zonwerende coating voor verkoeling. Hierdoor is een luifel minder nodig en valt er lekker veel licht het huis binnen. Ideaal voor de energierekening!

Wat is zonwerend glas?

Om een raam zonwerend te krijgen wordt er een laagje metaaloxide op het raam aangebracht. De fijne ijzerdeeltjes zorgen ervoor dat zonnestralen gedeeltelijk gereflecteerd worden en daardoor is het glas minder doorzichtig. In de winter is het beetje zon dat we hebben in Nederland juist prettig om het huis op te warmen. Als compromis bestaat er licht zonwerend 4-seizoensglas. Bij deze soort glas wordt het binnen niet te donker in midwinter. Regulier hoogrendementsglas laat 70% zonlicht door, licht zonwerend 50% en sterk zonwerend 38%.

Welke soorten zonwerend glas zijn er?

De glasdiktes variëren van 4 tot 6 mm, afhankelijk van de grootte van de ruit. Een sterk zonwerende ruit heeft een lichtgrijze schijn over het glasoppervlak. Licht zonwerend glas zal neutraal van kleur zijn. Zoals altijd geldt dat een expert van glashandel Accuut u kan adviseren over de voorraad en de montagemogelijkheden. Als u de situatie in uw huis uitlegt zal Accuut meedenken met de beste toepassing van zonwerend glas in uw geval. Bel 020 - 682 95 57 of mail via het contactformulier met Glashandel Accuut.

Offerte aanvragen

Klik op de knop 'offerte aanvragen' en u ontvangt van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

Waarom Accuut?

  • Binnen 1 uur ter plaatse
  • Gecertificeerde monteurs
  • Garantie tot wel 15 jaar!