Verzilverd glas voor de mooiste spiegels vindt u zeker bij Glashandel Accuut

Verzilverd glas, ook wel spiegelglas genoemd, is floatglas dat is voorzien van een zilverlaag aan de achterzijde van het glas. Het is dus gewoon, traditioneel enkel glas dat door de zilverlaag een spiegelend effect krijgt. Het meest bekende verzilverde glas is blank, de spiegel waar iedereen in de badkamer dagelijks in kijkt. Maar spiegelglas kan ook gemaakt worden van bronskleurig, groen of grijs glas, of zelfs in nog andere kleuren. Naast het gebruik als spiegel kan verzilverd glas voor veel andere toepassingen worden gebruikt zoals in sportzalen, dansstudio’s, kapperszaken en modewinkels. Door het spiegelend effect heeft verzilverd glas een ruimtelijke werking en werkt het sfeerverhogend.

Verzilverd glas voor ruimtelijke werking en sfeerverhoging

Verzilverd glas in glazen spiegels is niet weg te denken uit het interieur van woningen en winkels. Een spiegel is niet alleen praktisch, voor persoonlijk of huishoudelijk gebruik, maar is ook een mooie toevoeging aan het interieur. Door een spiegel of spiegelwand krijgt een interieur een bijzondere uitstraling. Spiegels brengen meer diepte in een ruimte, door het gebruik van een spiegelwand lijkt een ruimte groter en door de weerkaatsing van het licht dat op de spiegel valt brengen spiegels ook meer licht. Spiegelglas is dus bruikbaar voor een groot aantal verschillende toepassingen, maar het is niet sterker dan gewoon glas en er moet dus voorzichtig mee worden omgegaan bij het plaatsen. Bovendien is verzilverd glas gevoelig voor vocht, een spiegel kan verweren. Daarom kan verzilverd glas voor toepassingen in een natte of vochtige omgeving het beste worden voorzien van een transparante coating om verwering tegen te gaan.

Confrontatiespiegels

Een speciale toepassing van verzilverd glas is in zogenoemde confrontatiespiegels of half-doorlatende spiegels. De persoon die in de spiegel kijkt ziet zichzelf en zijn omgeving in de spiegelende kant. Iemand aan de andere kant van de spiegel kijkt door de spiegel heen en ziet de persoon die in de spiegel kijkt, zonder dat deze hem kan zien, omdat de spiegel aan die kant doorzichtig is. Dit soort spiegels wordt toegepast in ruimtes waarin mensen ongemerkt geobserveerd worden, bijvoorbeeld bij onderzoeken of bij ondervragingen.

Verwarmde of verlichte spiegels

Voor bijzondere toepassingen zijn speciale uitvoeringen kunnen spiegels met spiegelverwarming of met LED-verlichting worden geleverd. Denk aan gebruik in kapsalons of badkamers.

Verzilverd glas in spiegels op maat of met speciale bewerkingen

Net als voor andere glassoorten biedt Glashandel Accuut de mogelijkheid om spiegels op maat te snijden of op verschillende manieren te bewerken. We kunnen het glas op maat of in een speciale vorm snijden en voorzien van uitsparingen of boorgaten. Door middel van slijpen kunnen we ook in het oppervlak bewerkingen uitvoeren zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van afbeeldingen of bedrijfslogo’s. De spiegel kan worden voorzien van een facetrand of een PP geslepen rand. Bij een facet is sprake van een schuin aflopende rand, bij een PP geslepen rand wordt de kant bewerkt zodat het glas niet meer scherp aanvoelt maar een mooie afgeronde rand ontstaat met een mooie glans. Naast verschillende kleuren is verzilverd glas ook in verschillende diktes leverbaar. Voor een normale spiegel wordt meestal 4 mm glas gebruikt, maar ook dunner spiegelglas van 2 of 3 mm of dikker spiegelgas van 5, 6 en 8 mm is leverbaar.

Het monteren van spiegelglas vraagt speciale aandacht. Een spiegel moet in een frame of met spiegelklemmen worden opgehangen. Voor bijzondere toepassingen van spiegels, met name bij grote oppervlakken die worden gebruikt in sportscholen of bedrijfspanden zorgen de gecertificeerde en vakbekwame glaszetters van Glashandel Accuut voor vakkundige montage. Voor kleinere spiegels kunt u de spiegel op maat bestellen en zelf monteren. Vraag gerust de specialisten van Glashandel Accuut om advies. Spiegels van verzilverd glas in verschillende diktes en van verschillende kleuren glas, zoals bijvoorbeeld grijs, blauw of satijn zijn uit voorraad leverbaar. Vraag gerust naar diverse afmetingen, vormen en montagemogelijkheden.

Meer informatie over de mogelijkheden van verzilverd spiegelglas?

Als u meer concrete informatie wilt over de mogelijkheden van verzilverd spiegelglas en over de prijs, neem dan even contact op met Glashandel Accuut. U kunt ons bellen op 020 225 24 91. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van het contactformulier op deze website.

Offerte aanvragen

Klik op de knop 'offerte aanvragen' en u ontvangt van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

Waarom Accuut?

  • Binnen 1 uur ter plaatse
  • Gecertificeerde monteurs
  • Garantie tot wel 15 jaar!