Gelaagd glas of veiligheidsglas van Glashandel Accuut voor optimale zekerheid

Gelaagd glas of veiligheidsglas bestaat uit twee of meer lagen vlakglas met daartussen één of meer tussenlagen folie gemaakt van een speciale kunststof, PolyVinylButyral (PVB) polymeer. Door toepassing van deze speciale constructie heeft veiligheidsglas als kenmerk dat bij het breken van het glas het niet in duizenden stukjes uiteenvalt, maar dat het aan elkaar blijft hangen. Dat heeft ook als voordeel dat niet snel een groot gat zal ontstaan. Gelaagd glas wordt gebruikt in deuren, schuifpuien of serres en als inbraakvertragend glas of als kogelwerend glas. Bij toepassing in huiselijke situaties wordt gelaagd glas dus vooral toegepast om persoonlijk letsel in het geval van glasbreuk te voorkomen.

Gelaagd glas met folielagen

Gelaagd glas is een van de soorten veiligheidsglas en heeft al bijzonder kenmerk dat bij breuk het niet in veel stukjes uiteenvalt, maar dat het aan elkaar blijft hangen. Het gelaagde glas is opgebouwd uit meerdere lagen glas, die met een speciale transparante folielaag met elkaar zijn verbonden. De mate van veiligheid wordt mede bepaald door de dikte van de folielaag, de veiligheid wordt groter naarmate de folie dikker is. Bij gelaagd glas is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een steen door een ruit te gooien. Door verschillende diktes van glas en PVB tussenlagen te gebruiken kan gelaagd glas ook voldoen aan voorschriften voor verschillende veiligheidsniveaus zodat het ook gebruikt kan worden als veiligheidsglas of als beveiligingsglas. Voor het reduceren van geluid kan een speciale geluidwerende folie worden aangebracht tussen de glaslagen.

Veiligheidsglas in en om huis

Voor die toepassingen van glas waar het voorkomen van letsel belangrijk is, biedt gelaagd glas de oplossing. Denk bijvoorbeeld aan deuren, schuifpuien, serres en scheidingswanden.
Door de speciale constructie van het glas met één of meer lagen transparante kunststoffolie blijft het glas bij breuk nog steeds één geheel, er ontstaan geen gevaarlijke scherven of losse stukken glas. Voor een aantal toepassingen gelden wettelijke voorschriften voor het toe te passen soort gelaagd veiligheidsglas. Afhankelijk van de samenstelling en de dikte van de glasplaat wordt gelaagd glas gebruikt als letselveilig glas, doorvalveilig glas, inbraakwerend glas of zelfs als kogelwerend glas.

Op maat gemaakt en gemonteerd gelaagd glas

Bij Glashandel Accuut kunt u gelaagd glas exact in de door u gewenste maat bestellen. Het glas wordt in de glasfabriek op maat gemaakt en standaard onbewerkt geleverd. Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld de randen van het glas te laten bewerken waardoor een speciale niet scherpe rand ontstaat. Voor het plaatsen en monteren van gelaagd glas kunt u het beste een beroep doen op de gecertificeerde glaszetters van Glashandel Accuut. Zij zijn zeer ervaren en vakkundig en zorgen ervoor dat het glas op de juiste manier wordt gemonteerd, zodat het ook echt een totaal veilige constructie oplevert. Alleen het juiste type glas is nog geen garantie voor de vereiste veiligheid of beveiliging. De totale constructie moet bestand zijn tegen speciale belasting zoals bij een inbraakpoging. Zo werkt beveiligingsbeglazing niet als het kozijn bijzondere belastingen niet kan weerstaan. Daarom moet veiligheidsglas wel worden gecombineerd met het geschikte kozijnsysteem.

Veiligheids- en beveiligingsbeglazing

Glas dat gebruikt wordt in toepassingen waar bijzondere eisen worden gesteld aan veiligheid of beveiliging moet voldoen aan strikte veiligheidsregels. Die regels kunnen gelden voor het voorkomen van persoonlijk letsel maar ook voor het voorkomen van inbraken of aanslagen. De term veiligheidsglas geeft aan dat het glas geschikt is om risico’s van persoonlijk letsel te voorkomen bij breuk, inslag, versplintering of zelf bij brand. De term beveiligingsglas geeft aan dat het glas niet alleen veiligheid biedt voor persoonlijk letsel, maar dat het ook geschikt is om allerlei inslagen al dan niet met wapens of explosieven te weerstaan. Voor dit soort toepassingen moet het glas voldoen aan eisen die in verschillende normen, NEN-normen, zijn vastgelegd.

Meer weten of mogelijkheden en kosten van gelaagd glas?

Als u wilt weten welk soort gelaagd glas het meest geschikt is voor uw toepassing of als u een prijsopgave wilt ontvangen, neem dan contact op met Glashandel Accuut. U kunt ons bellen op 020 225 24 91. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van het contactformulier op deze website.

Offerte aanvragen

Klik op de knop 'offerte aanvragen' en u ontvangt van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

Waarom Accuut?

  • Binnen 1 uur ter plaatse
  • Gecertificeerde monteurs
  • Garantie tot wel 15 jaar!