Stained glass

Stained glass in huis fleurt op

Stained glass, in goed Nederlands gebrandschilderd glas, is in haar simpelste vorm gekleurd glas. We kennen het allemaal uit kerken en kathedralen in Europa, voornamelijk toegepast in glas-in-loodconstructies. In deze ramen zijn op prachtige wijze Bijbelse taferelen weergegeven. Gebrandschilderd glas is erg bewerkelijk en het eindresultaat is moeilijk van tevoren te bepalen. Maar dat maakt de lichtinval juist speels. In een modern woonhuis is stained glass heel mooi en smaakvol te implementeren.

De kunst van het brandschilderen

Glas wordt gemaakt van een mix van zand, soda (natriumcarbonaat), potas (kalium) en kalk dat wordt samengesmolten bij een temperatuur van 1650 °C. Is er eenmaal een heldere glasplaat dan wordt er gekleurde email aangebracht op het glasoppervlak. Email is een laag gesmolten glas (een soort glazuur) dat door toevoeging van gekleurde metaaloxiden verschillende kleuren kan aannemen. Na het aanbrengen van de emaillaag wordt het glas opnieuw gebakken bij 600 °C waardoor de kleur(en) in het glas brandt.

Toepassingsmogelijkheden van stained glass

Zoals we kunnen zien in kerken zijn er veel details aan te brengen in stained glass. Het lijkt alsof het glas beschilderd is, vandaar de term. Voor een modern woonhuis zijn de taferelen uit kerken iets té sierlijk. Maar stained glass is, bijvoorbeeld in combinatie met glas-in-lood, een stijlvolle manier om een glazen deur of bovenraam te doen opleven. Een patroon van een paar gekleurde vlakjes geeft een elegante dynamiek in een woonkamer of gang.

De brandschilders van Glashandel Accuut

U wist al dat de glaszetters en -makers van Glashandel Accuut veel deden, en zelfs brandschilderen behoort tot ons repertoire. Wilt u uw mooie jaren ’30-huis opfleuren met een stained glass venster? Dan kunt u bij glashandel Accuut terecht. Op basis van uw ontwerpwensen vervaardigen onze brandschilders een mooi stained glass raam. En uiteraard komt een gespecialiseerde glaszetter het vensterraam plaatsen. Bel 020 - 682 95 57 of mail Glashandel Accuut en spreek één van onze specialisten over stained glass. Vakmanschap hoeft niet duur te zijn.

Offerte aanvragen

Klik op de knop 'offerte aanvragen' en u ontvangt van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

Waarom Accuut?

  • Binnen 1 uur ter plaatse
  • Gecertificeerde monteurs
  • Garantie tot wel 15 jaar!