Het beste warmtewerend glas bij Glashandel Accuut Amsterdam

Warmtewerend glas, ook wel zonwerend glas genoemd, is een speciaal soort isolatieglas. Het glas is voorzien van een speciale zonwerende coating die ook warmte-isolerend werkt. Met dit glas komt het daglicht gewoon binnen, maar wordt zonnestraling voor het grootste deel tegengehouden. In vergelijking met standaard isolatieglas zorgt zonwerend glas dat ongeveer 60% van de warmte wordt gefilterd. Hiermee is warmtewerend glas ideaal voor toepassing in grote glasoppervlakken van woningen zoals serres, glazen schuifdeuren of glazen daken. Maar dit soort glas wordt voornamelijk gebruikt in grote glasoppervlakken in de utiliteitsbouw, voor kantoorgebouwen, glazen puien en dakbeglazing. Bij Glashandel Accuut in Amsterdam kunt u terecht voor verschillende soorten warmtewerend glas.

Zonwerend en isolerend glas

Zonwerend glas houdt tijdens zonnige dagen de warmte tegen, maar laat wel het licht volop binnen. Met dit soort isolatieglas kan ook in de zomer energie worden bespaard omdat een woning of gebouw niet hoeft te worden gekoeld.

Hoe werkt warmtewerend glas?
De hoeveelheid energie (warmte) die door glas wordt doorgelaten is afhankelijk van drie factoren: reflectie, absorptie en transmissie. Reflectie is het percentage zonnestraling dat direct wordt weerkaatst. Absorptie is het percentrage zonnestraling dat door het glas wordt geabsorbeerd. Transmissie is het percentage direct doorgelaten zonnestraling.

Door toepassing van verschillende soorten dubbelglas, met verschillende glasdikten, verschillende coatings en verschillende spouwbreedtes kan de mate van reflectie, absorptie en transmissie worden geregeld. Daarmee kan voor specifieke toepassingen de gewenste mate van zonwering en isolatie worden bepaald. Door toepassing van gelaagd glas in plaats van normaal vlakglas kan ook met warmtewerend glas een veilig glasoppervlak ontstaan dat bestand is tegen bijzondere belasting.

Glashandel Accuut in Amsterdam levert en plaatst warmtewerend glas
Glashandel Accuut in Amsterdam levert alle gewenste soorten warmtewerend glas precies op maat. Om er zeker van te zijn dat het glas in de juiste maat wordt geleverd, adviseren wij u om de maten door gecertificeerde glaszetters in het werk te laten opmeten. U bent er dan zeker van dat er geen problemen ontstaan wanneer het glas wordt geleverd. Natuurlijk kan Glashandel Accuut ook de plaatsing van het glas voor u verzorgen. Onze ervaren en gecertificeerde glaszetters zorgen voor een perfecte montage zodat u jarenlang plezier kunt hebben van het door u gekozen warmtewerende glas. Zij kunnen u ook natuurlijk ook adviseren over het beste soort glas voor uw toepassing.

Zonwerend glas met verschillende eigenschappen

Er zijn bij zonwerend glas verschillende gradaties van zonwerendheid die worden uitgedrukt in twee waarden, een LTA waarde en een ZTA waarde. LTA staat voor de hoeveelheid licht die wordt doorgelaten, ZTA staat voor de hoeveelheid zonnewarmte die wordt doorgelaten. Een zonwerend isolatieglas 70/40 bijvoorbeeld is een soort die 70% licht doorlaat en 40% warmte. Dit soort glas is speciaal ontworpen om zo min mogelijk warmte van de zon door te laten, maar wel zoveel mogelijk licht. Bij gebruik van normaal glas wordt niet alleen zo’n 90% van het daglicht doorgelaten maar worden ook warmte en schitteringen vrijwel volledig doorgelaten. Bij zonwerend glas wordt nog steeds 70% licht doorgelaten maar wordt de warmte tot minder dan de helft beperkt. Voor een woning of gebouw met veel ramen is het gebruik van zonwerend glas dus een prima oplossing om de binnentemperatuur niet te laten oplopen.

De voordelen van warmtewerend glas
Warmtewerend glas is niet alleen warmtewerend, maar reguleert ook de hoeveelheid zonlicht en werkt isolerend. Het zorgt voor een optimaal binnenklimaat en levert zowel in de zomer als in de winter energiebesparing op. Het glas laat het daglicht volop binnen, maar houdt zonnestraling tegen. Het hele jaar door geeft warmtewerend isolatieglas een optimaal binnencomfort door een hoog niveau van thermische isolatie. Door toepassing van veiligheidsglas kan een veilige glasconstructie worden gemaakt waarmee wordt voldaan aan veiligheidseisen. Door een speciale dubbelglas constructie met verschillende glasdikten en spouwbreedten kan bovendien ook geluidisolatie worden verkregen.

De specialisten van Glashandel Accuut in Amsterdam kunnen u alles vertellen over de verschillende toepassingsmogelijkheden van warmtewerend isolatieglas.

Benieuwd naar mogelijkheden en prijzen? Vraag, Glashandel Accuut, uw Amsterdamse glashandel om advies

Als u meer informatie wilt over mogelijkheden en prijzen van warmtewerend glas, vraag dan vrijblijvend informatie en een prijsopgave bij Glanshandel Accuut in Amsterdam. U kunt ons even bellen op 020 - 682 95 57. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van het contactformulier van deze website.

Offerte aanvragen

Klik op de knop 'offerte aanvragen' en u ontvangt van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

Waarom Accuut?

  • Binnen 1 uur ter plaatse
  • Gecertificeerde monteurs
  • Garantie tot wel 15 jaar!