Monumentaal glas van Glashandel Accuut in Amsterdam ook als isolatieglas

Wat is monumentaal glas?

Monumentaal glas wordt op een ambachtelijke manier gemaakt om de authentieke uitstraling, de speciale spiegeling van het glas uit vroeger tijden te behouden. U kunt verschillende soorten monumentaal glas vinden, passend bij het oorspronkelijke uit de bouwperiode van het pand: voor 1900, tussen 1900 en 1920 of tussen 1920 en 1960.

Isolerend monumentaal glas

Het moderne dubbelglas past niet in de kozijnen van monumentale panden. Daarom is isolerend monumentaal glas de oplossing voor vervanging van het oude glas. De hogere prijs van het glas weegt niet op tegen de extra kosten die u zou moeten maken voor het aanpassen van de kozijnen voor modern glas. En u behoudt de cultuurhistorische waarde van het pand.

Renoveren met behoud van uitstraling

Met monumentaal isolatieglas kunt u de ramen van uw monumentale pand renoveren met behoud van de klassieke uitstraling. Het monumentale glas heeft de speciale spiegeling die past bij het monumentale karakter van het pand. En ook met monumentaal isolatieglas bespaart u op de stookkosten.

Kosten van monumentaal glas

Monumentaal glas is duurder dan modern glas. Dat komt door de traditionele productiemethode die meer tijd vraagt en speciale apparatuur. Monumentaal isolatieglas levert een energiebesparing op zodat u in de loop der jaren de investering weer terugverdient.

Vraag advies van Glashandel Accuut in Amsterdam

Heeft u restauratieplannen voor een monumentaal pand? Neem contact op met de specialisten van Glashandel Accuut in Amsterdam. Zij kunnen u adviseren over de beste oplossing.Offerte aanvragen

Klik op de knop 'offerte aanvragen' en u ontvangt van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

Waarom Accuut?

  • Binnen 1 uur ter plaatse
  • Gecertificeerde monteurs
  • Garantie tot wel 15 jaar!