Triple glas

Triple glas - driedubbel isolatieglas

Triple glas (HR+++) is simpel gezegd glas dat is opgebouwd uit drie glasplaten met daartussen stilstaande lucht of edelgas. Dit glas heeft een bijzonder hoge isolatiewaarde en zorgt ervoor dat de warmte in huis blijft. Driedubbel glas wordt vaak toegepast in woningen die al goed geïsoleerd zijn maar waar maximale energiebesparing behaald wordt. Het gaat dan niet alleen om energiezuinig warmte opwekken, maar vooral de warmte zo lang mogelijk binnenshuis te houden. Naast verbeterde isolatiewaarde betekent gebruik van triple glas ook een verhoging van het comfort.Met een speciale constructie van de drie glasplaten kan triple glas ook uitstekend worden toegepast om geluidsisolatie te verkrijgen.

HR +++ triple glas voor optimale isolatie

Triple glas isoleert twee keer zo goed als dubbel glas. Dit betekent dat in de winter er minimaal warmteverlies plaatsvindt, terwijl in de zomer het koeler blijft. Bij isolatieglas zorgt de spouw tussen de glasbladen voor de isolatie, bij triple glas zijn twee spouwen aanwezig dus zorgt dit voor een nog betere isolatie. De isolatiewaarde van glas (Ug) wordt uitgedrukt in W/m2K en geeft aan wat het warmteverlies is per m2 glas bij een temperatuurverschil van 1 graad tussen binnen en buiten. Hoe lager het getal, hoe kleiner het energieverlies en hoe minder energie nodig is om de ruimte op temperatuur te houden. De Ug-waarde van dubbel glas is 1,2 W/m2K, die van triple glas is 0,6 W/m2K. Bij een buitentemperatuur van 0oC en een binnentemperatuur van 20 o C gaat er per m2 dubbel glas dus continu 1,2 x 20 = 24 Watt energie verloren, bij triple glas wordt dit teruggebracht tot 12 Watt.

Driedubbel isolatieglas geeft ook meer comfort

Naast de veel hogere isolatiewaarde heeft driedubbel isolatieglas nog een groot voordeel. Door de dubbele spouw en de extra warmtereflecterende coating blijft de temperatuur aan de binnenkant van het glas hoger dan bij ander glas. Ook bij extreme weersomstandigheden zal dit zorgen voor minder koudeval langs het raam. Dit maakt dat triple glas heel geschikt is voor toepassing in woningen met lage temperatuur verwarming zoals alleen vloerverwarming.

Bij toepassing van isolatieglas is er minder kans op condensvorming aan de binnenkant van het glas. De binnenste glasplaat blijft relatief warm dus zal het vocht in de woonruimte niet snel condenseren, zoals bij enkel glas wel het geval is.

Voor welke kozijnen is triple glas geschikt?

Nieuwe (kunststof) kozijnen zijn altijd geschikt voor toepassing van driedubbel glas. Bij het vervangen van glas in bestaande kozijnen is het belangrijk om na te gaan of de kozijnen wel geschikt zijn. Omdat het gewicht van driedubbel glas per vierkante meter ongeveer tien kilogram zwaarder is dubbel glas, moet de sponning wel geschikt zijn om dit gewicht te dragen. Bij nieuwbouwwoningen is dat bijna altijd het geval, maar bij bestaande woningen geldt veelal dat de sponningen standaard berekend zijn op het gebruiken van dubbel glas.

Is een overstap naar HR+++ triple glas niet mogelijk of betekent dit een te grote investering, dan is HR++ glas een uitstekend alternatief. HR++ glas is veel voordeliger en vergeleken met driedubbel glas biedt het toch een zeer goede isolatiewaarde. In veel woningen en gebouwen van voor 1995 is nog normaal dubbel glas, of zelfs enkel glas aanwezig. De keuze voor HR++ glas levert dan al een zeer goede besparing.

Triple glas ook voor geluidwering

Triple glas dat is opgebouwd met 3 bladen van dezelfde dikte glas, levert in het algemeen geen betere geluidwerende prestaties dan dubbelglas met dezelfde glasdikte. Een glasplaat houdt een bepaalde frequentie van geluid tegen en het toevoegen van een extra plaat met dezelfde dikte betekent geen verbetering van de isolatie, het is zelfs zo dat door de geluidstrillingen het glasblad zelf kan gaan resoneren. Om een betere geluidwerende prestatie te behalen, moet dus triple glas worden gebruikt met platen van verschillende diktes of moet er gelaagd glas met een speciale geluidwerende folie worden gebruikt.

Wanneer u dus HR+++ triple glas wilt toepassen om niet alleen een optimale warmte-isolatie en energiebesparing te bereiken, maar ook een goede geluidsisolatie te bereiken, moet u kiezen voor speciale uitvoeringen van triple glas, die getest zijn op geluidwerende eigenschappen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en prijzen van HR+++ triple glas?

Als u meer informatie wilt over de toepassingsmogelijkheden van triple glas, of u wilt duidelijkheid over de kosten van driedubbel isolatieglas, neem dan contact op met Glashandel Accuut voor een vrijblijvend advies. U kunt ons bellen op 020 - 225 24 93 of u kunt natuurlijk ook gebruik maken van het contactformulier van deze website.

Offerte aanvragen

Klik op de knop 'offerte aanvragen' en u ontvangt van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

Waarom Accuut?

  • Binnen 1 uur ter plaatse
  • Gecertificeerde monteurs
  • Garantie tot wel 15 jaar!