Geluidswerend glas voor een stillere woning

Geluidswerend glas om geluidsoverlast te beperken

Geluiden uit de omgeving kunnen het woongenot beperken. Denk maar aan verkeersdrukte, luidruchtige voorbijgangers, vliegtuiglawaai, treinen of industriegeluid. Geluidsoverlast in de woon- en werkomgeving is niet alleen vervelend, maar kan zelfs negatief werken voor de gezondheid. Geluidswerend glas biedt prima mogelijkheden voor akoestische isolatie en beperking van geluidhinder. Geluidswerend glas kan worden toegepast in ramen, maar ook in scheidingswanden. Afhankelijk van de geluidsbelasting kan worden gekozen voor verschillende soorten geluidswerend glas, zowel enkel gelaagd glas als gelaagd isolatieglas of isolatieglas met speciale geluidwerende folies. Geluidsisolerend glas zorgt niet alleen voor akoestische isolatie maar biedt ook uitstekende warmte-isolatie.

Geluidswerend glas in verschillende soorten

Geluid bestaat uit trillingen in de lucht en geluidswerend glas moet dus die trillingen dempen. Dat kan op verschillende manieren:
- met behulp van geluidswerende folie
- door te variëren in de dikte van de glasbladen en de tussenruimte

Glas kan geluidwerend worden gemaakt door het aanbrengen van een speciale geluidwerende PVB folie. Dit kan zowel voor enkel glas als voor dubbel glas.
Bij gebruik van dubbel glas dan dit extra geluidwerend worden gemaakt door de diktes van de twee bladen te laten verschillen. Daarmee wordt het doorgeven van trillingen tussen de bladen tegengegaan.
Een van de extra voordelen van het gebruik van geluidswerende beglazing is dat de dubbele beglazing ook zorgt voort uitstekende warmte-isolatie. En door toepassing van bijvoorbeeld een zonwerende coating kunnen ook de thermische eigenschappen nog verder worden verbeterd. Geluid wordt gemeten in Decibels (dB)en ook de geluidswerende eigenschappen van de verschillende soorten glas worden aangegeven in dB.

Geluidswerend isolatieglas voor binnen en buiten

Voor een goede geluidswering is het gebruik van standaard dubbele beglazing in het algemeen niet afdoende. Afhankelijk van het soort geluidsoverlast zijn er verschillende oplossingen met geluidswerende beglazing. Hoe hoger het geluidsniveau, hoe hoger de geluidsisolerende waarde van het glas moet zijn. Dubbele beglazing met speciaal geluidwerende glaspanelen zorgt ervoor dat het geluid dat door gesloten ramen komt aanzienlijk vermindert. Bovendien heeft dit type gelaagd glas ook het voordeel dat het veilig is, bij breuk blijven de glasscherven kleven aan de gebruikte geluidswerende folie.
Natuurlijk ligt toepassing van geluidsisolerend glas het meest voor de hand voor gevels, ramen en deuren. Maar ook voor het interieur biedt geluidsisolerende beglazing prima oplossingen voor schuifpuien en scheidingswanden.

Waarom geluidsisolerend glas aanschaffen?

U woont in een drukke omgeving, bijvoorbeeld met veel verkeer, of aan een druk plein. Uw kantoor staat in een industriegebied met veel industrielawaai en vrachtverkeer. Door geluidsoverlast wordt uw woongenot beperkt of kunt u niet rustig geconcentreerd werken.
Hoewel we best gewend zijn aan veel lawaai, kan het een nadelige invloed hebben op de gezondheid en problemen veroorzaken zoals stress, slaapstoringen en concentratieproblemen.

Kiezen voor geluidsisolerend glas betekent een direct verhoging van het woon- en werkcomfort. U ervaart minder herrie, slaapt beter en kunt geconcentreerder werken. Bijkomend voordeel van geluidsisolerend glas is dat de speciale geluidwerende folie ook uv-straling blokkeert en zorgt voor goede warmte-isolatie.
Voor verschillende soorten geluidsoverlast (geluidsfrequenties) bestaan verschillende oplossingen in geluidswerend glas. Dat varieert van enkel gelaagd veiligheidsglas met een geluidswerende folie tot dubbele of driedubbele beglazing met verschillende glasbladen al dan niet gecombineerd met geluidswerende folie. Vraag om advies en prijsopgave bij uw glasspecialist.

Prijs van geluidswerend glas

De kosten voor het toepassen van geluidswerende beglazing variëren sterk, afhankelijk van het toegepaste soort glas. Voor standaard geluidswerend dubbel glas liggen de prijzen rond de 45 euro per vierkante meter, voor extra geluidswerend glas met verschillende glasdikten en glaswerende folie lopen de prijzen op tot 100 of 125 euro per vierkante meter.

Het is sterk afhankelijk van de situatie en het soort geluidsbelasting welke soort geluidwerend glas de beste oplossing biedt.
Overigens betekent een investering in geluidwerend glas een investering in de meerwaarde van een woning of kantoorpand.
Voor een concrete prijsopgave kunt u het beste contact opnemen met een glasspecialist. Deze kan afhankelijk van uw situatie adviseren wat de verstandigste keuze is en ook de financieel meest gunstige oplossing kiezen.

Meer weten over de mogelijkheden van geluidswerend glas? Kosten en mogelijkheden? Vraag het aan Glashandel Accuut

De specialisten van Glashandel Accuut geven u graag alle informatie en zorgen voor een vrijblijvende offerte. U kunt contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier van deze website of ons bellen op 020 225 90 21.

Offerte aanvragen

Klik op de knop 'offerte aanvragen' en u ontvangt van ons zo snel mogelijk een offerte op maat.
Spoed? Bel dan direct!

OFFERTE AANVRAGEN

Waarom Accuut?

  • Binnen 1 uur ter plaatse
  • Gecertificeerde monteurs
  • Garantie tot wel 15 jaar!